Harstad/Narvik lufthavn

Skal du på ferie eller jobb i det fantastiske nord, og utforske den spektakulære naturen som omkranser Nordland- og Troms-byene Narvik og Harstad? I så fall er sjansen stor for at du ankommer Nord-Norge via Harstad/Narvik Lufthavn, som er en felles flyplass for de to byene. Med leiebil fra flyplassen her kan du oppleve de mest fantastiske byene og bygdesamfunnene i Nord-Norge, med alt fra midnattssol til kystfiske og historiske severdigheter.

Her leier du bil på destinasjon

Harstad/Narvik lufthavn ligger midt i mellom de to byene Harstad (i Troms) og Narvik (i Nordland). Avstanden til de to byene er på henholdsvis 5 og 7 mil, og følgelig er leiebil fra flyplassen det aller beste alternativet når man skal besøke en av disse byene – eller områder omkring. Du kan velge imellom leiebil fra flere store bilutleire, inkludert Avis, Sixt, Hertz og Budget, som alle har filialer på flyplassen. De fleste av disse har også bilutleie i selve Narvik og Harstad, og også flere andre steder i nærliggende byer eller tettsteder.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Avhengig av hva formålet med reisen din er når du lander på Harstad/Narvik lufthavn, så avhenger også hvilken retning du velger å kjøre i. Men generelt så er det mye å oppleve i hver enkelt by. Narvik har blant annet en omfattende historie fra andre verdenskrig, som man kan se mange minner fra i byen. Narvik har kanskje også landets aller mest spektakulære slalåmanlegg, med utsikt over Atlanteren og sentrum av byen for øvrig. Også Harstad kan by på mange flotte naturopplevelser og severdigheter, men det er spesielt en kjøretur til Lofoten som anbefales når man først befinner seg på disse trakter.

Generelle kjøretips

De fleste kjenner til at Nord-Norge i stor grad består av fjell, og følgelig må man forvente en veistandard av «fjellslig» nivå. Det er mye svinger, mange tuneller og kanskje det enkelte vil kalle for dårlige veier – i tillegg til en del ferger som kobler sammen de ulike øysamfunnene med fastlandet. Uansett er kjøring i Nord-Norge stort sett greit, og en fryd for både øye og sjel. Dessuten opplever du sjeldent trafikkork når du kjører her, med mindre du havner bak en kolonne av tyske bobilturister, som det er svært mange av i distriktet om sommeren.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*