Kirkenes

Kirkenes er en by i den østlige delen av Finnmark, som er den byen i Norge som er nærmest grensen til Russland. Avstanden over til Russland er bare på noen få kilometer. Kirkenes er en forholdsvis liten by, med et innbyggertall på drøye 3500 mennesker. Byen har en lang og innholdsrik historie som inneholder alt fra gruvedrift til planlagt oljeutvinning og turisme. I dag besøker svært mange turister byen, først og fremst for å oppleve den unike naturen som finnes langt oppe i nord.

Her leier du bil i Kirkenes

Flyplassen ved Kirkenes heter Høybuktmoen, og ligger en kjøretur med leiebil på knappe 15 minutter fra sentrum av Kirkenes. Vi kan ikke påstå at det kryr av bilutleiere i Kirkenes, men både Avis og Hertz tilbyr leiebil direkte på flyplassen. Førstnevnte har også egne filialer like utenfor selve sentrum av byen, noe også Rent-A-Wreck har. Det vil uansett være enklest å leie bil direkte ved ankomst på flyplassen.

Attraksjoner man bør besøke med leiebil

Med leiebil i Kirkenes kan du enkelt ta deg til de ulike nærliggende attraksjonene og severdighetene. Blant annet anbefales en kjøretur til Fuglefjell, som for øvrig er Norges østligste punkt, og hjemsted for over 150 000 fugler av ulike arter. Ta også en kjøretur langs den nasjonale turistveien i Kirkenes, der man får oppleve alt fra fiskevær til museer og minner fra andre verdenskrig. Vardøhus Festning er for øvrig en severdighet fra 1300-tallet som man vil få med seg.

Generelle kjøretips

Kjøring i Finnmark er stort sett greit, men man kan ikke forvente seg en flerfelts motorvei her. Nivået på veiene i Kirkenes og rundt om i fylket for øvrig er typisk landevei. Vær også forberedt på reinsdyr i veien, men utover dette er det både behagelig og enkelt å kjøre bil i Kirkenes. Også i sentrum av byen er forholdene gode, med forholdsvis gode parkeringsmuligheter.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*