Haugesund

Denne fine byen på Vestlandet, blir kanskje ofte litt glemt når en snakker om byer på Vestlandskysten. «Klemt» inne mellom Bergen og Stavanger som den er. Likevel er byen faktisk en av de større i Norge, med sine ca. 40.000 innbyggere. Og tar en med seg nabokommunene rundt, som er samlet i det en kaller Haugalandet, da snakker vi om et område med 110.000 mennesker. Etter norske forhold, er byen relativt ung.

Haugesund begynte å vokse seg stor på midten av 1800-tallet, da det var store sildeforekomster på kysten, noe som var med på å danne grunnlaget for byen. I dag er det mer servicenæringen som sikrer byen inntekter, men det er fortsatt en del sjøfartsbedrifter i byen, som skipsverft og andre maritime bedrifter. Byen ligger delvis åpent til mot Nordsjøen og delvis dekket av Karmøy, som er en egen kommune og tettsted. Det er enkelt å finne rundt i byen og spesielt i sentrum. Her ligger alle gatene i et stort kvadrat og det er dermed ikke noe problem å rusle rundt i gatene, uten å vite hvor en befinner seg.

Opplev Haugesund med bil

Selv om temperaturene i Haugesund, ikke kan sammenlignes med de som forekommer i Sør-Europa, så blir det fortsatt godt og varmt i byen på sommeren. En av de store attraksjoner rundt byen, er strendene på Karmøy, enda området har slitt med forsøpling de siste årene. Disse flotte sandstrendene, er veldig populære når det er varmt og om en leier bil, er det enkelt å komme seg dit.

Nærmeste flyplass er Haugesund og herfra kan en fly direkte til Oslo og Bergen samt en rekke utenlandske destinasjoner. Andre flyplasser i nærheten, er Stavanger og Bergen. En kan leie bil på flyplassen i Haugesund. Her er det et par bilutleieselskaper tilstede.

Blant disse er Sixt, en av de større selskapene internasjonalt og som også har mange kontorer i Norge, samt Hertz, Avis og Europcar. Alle tre sistnevnte hører til i kategorien veldig store selskaper innen bilutleie.

Før du leier i Haugesund kan det være smart å sjekke prisen ved hjelp av en nettjeneste som enten supersaver.no/leiebil/norge, eller leiebilguiden.no/norge/haugesund/.

Når dere skal besøke Haugesund, finnes det også flotte attraksjoner litt utenfor byen. En bør f.eks. få med seg Djupadalen, et flott område som er perfekt for de som liker å gå lange turer i naturen. Eller en kan kjøre opp på Steinsfjellet og nyte den flotte utsikten over hele Haugesund.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*